Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

Postat de orizontulcopiilor 05.07.2020 0 Comentarii Articole Informative,

 

Te gandesti sa redecorezi camera copilului si vrei sa ii creezi o camera vesela, lipsita de monotonie? Cu siguranta intentionezi sa iei in calcul care sunt culorile preferate ale celui mic, dar inainte de a incepe acest proces de redecorare iti recomandam sa acorzi putina atentie asupra impactului pe care il poate avea  culoarea dormitorului asupra starii de spirit a celui mic. 

 

Copiii sunt mai sensibili la impactul culorilor, de aceea culoarea dormitorului lor le poate afecta dispozitia si comportamentul pe termen indelungat, chiar si in mod negativ, acest lucru avand o influenta puternica asupra lor.

 

Daca vrei sa aduci culoare in dormitorul celui mic, fara a avea un impact negativ asupra sa, afla in continuare cum culorile pot crea stari de agitatie, anxietate, sau pot restabili calmul si increderea celor mici.

 

 

Rosu

 

Rosu nu este recomandat pentru a decora camera copilului, acesta fiind o culoare care da energie si creeza o stare de agitatie. De asemenea, este asociat cu lipsa puterii de concentrare si cresterea agresivitatii la copii. In cazul in care copilul isi doreste sa aiba rosu in camera sa, puteti ajunge la o intelegere si sa introduci cateva obiecte mici decorative rosii, dar incearca sa nu acoperi suprafete mari din camera cu culoarea aceasta.

 

 

Galben

 

Un dormitor de copii galben inspira veselie si optimism, in plus sporeste puterea de concentrare si creeaza o atmosfera luminoasa, atat timp cat nu este un galben stralucitor.

In caz contrar, galbenul puternic are efecte negative asupra starii de spirit a copiilor, ducand la stari de furie, irascibilitate si agitatie. Sunt recomandate nuantele blande de galben pentru camera copiilor, precum galben pastel sau galben mustar, astfel incat atmosfera din camera lor sa fie calduroasa si relaxanta.

 

 

Verde

 

Verdele este culoarea care are un efect benefic asupra corpului si starii de spirit a celor mici, de aceea un dormitor de copii verde este potrivit pentru o atmosfera linistita si plina de armonie in spatiul celor mici. Exceptand nuantele inchise de verde, acesta contribuie la imbunatatirea performntelor scolare ale copilului si il ajuta sa se trezeasca plin de energie in fiecare dimineata.

 

 

Albastru

 

Albastru este o culoarea ce aduce liniste si relaxare in camera celor mici, fiind potrivita in special pentru copiii care au stari de agitatie si anxietate. Pentru camera copiilor sunt recomandate nuantele blande de albastru, pentru ca in caz contrar, albastrul inchis poate determina stari de agitatie si stres pentru cei mici. S-a observat ca albastrul deschis ii ajuta pe copii sa adoarma mai repede, fiind eficient in tratarea insomniilor.

Un dormitor de copii in nuanta potrivita de albastru creeaza un echilibru interior, fiind potrivit pentru odihna si dezvoltarea armonioasa a celui mic. 

 

 

Roz

 

Un dormitor de copii roz va inspira mereu veselie si va induce o stare de calm in spatiul celor mici. Este o culoare cu un impact pozitiv asupra echilibrului emotional al celor mici, ajutand la cresterea empatiei si a starii de liniste interioara, atat timp cat dormitorul celor mici nu este decorat in nuante de roz strident, pentru ca alfel se poate ajunge la comportament agresiv.

 

 

Portocaliu

 

Realizarea unui dormitor copii in nuante portocalii inspira un spatiu calduros si plin de energie pozitiva, atat timp cat tonurile folosite sunt pale si blande. Fiind o culoare prietenoasa, s-a observat ca cei mici sunt mai cooperanti si comunicativi in spatiile in care predomina aceasta nuanta, culoarea inspirand incredere si relaxare acestora. 

Dar, la fel ca si in cazul celorlalte nuante puternice, un portocaliu aprins poate fi coplesitor pentru copii, inducand stari de agitatie si stres.

 

 

Violet

 

Violetul este asociat cu creativitatea si intelepciunea, fiind o culoare potrivita pentru  a inspira sensibilitate si empatie copiilor. Nu este recomadat sa fie folosit in nuante inchise si poate fi utilizat doar ca accente in decorul dormitorului copiilor.  Este o nuanta apreciata si populara in randul copiilor, mentinandu-le interesul si sporind creativitatea celor mici.

 

Etichete: dormitor copii

Lasa un comentariu

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

orizontulcopiilor 05.07.2020 0
 Te gandesti sa redecorezi camera copilului si vrei sa ii creezi o camera vesela, lipsita de monotonie? Cu siguranta intentionezi sa iei in calcul care sunt culorile preferate ale celui mic, dar inain...
Citeste mai mult
De ce este important sa alegem covorul potrivit pentru camera copilului

De ce este important sa alegem covorul potrivit pentru camera copilului

orizontulcopiilor 16.04.2020 0
In ceea ce priveste covorul ideal care trebuie amplasat in camera copilului, in ziua de azi vom putea alege dintr-o gama foarte variata de produse. Covoarele pentru copii sunt de cele mai multe ori sp...
Citeste mai mult
Cum sa alegi patul potrivit pentru copii

Cum sa alegi patul potrivit pentru copii

orizontulcopiilor 16.04.2020 0
In momentul in care copilul tau a crescut si a trecut de faza in care a invatat sa mearga si sa escaladeze diverse obiecte inalte, patutul pentru bebe pe care inca il utilizeaza, nu va mai fi de ajuns...
Citeste mai mult