Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cum sa alegi patul potrivit pentru copii

Postat de orizontulcopiilor 16.04.2020 0 Comentarii Articole Informative,

In momentul in care copilul tau a crescut si a trecut de faza in care a invatat sa mearga si sa escaladeze diverse obiecte inalte, patutul pentru bebe pe care inca il utilizeaza, nu va mai fi de ajuns pentru nevoile lui.


Cel mic va avea nevoie de un pat mai mare si frumos decorat, pe care sa il foloseasca pentru o perioada mai lunga de timp si care sa ii marcheze pozitiv copilaria.
Aceasta schimbare va interveni in viata copilului in jurul varstei de doi ani, varsta de la care va incepe sa deprinda multe din obiceiurile pe care parintii vor incerca sa i le implementeze.

 


Nevoile copilului tau vor incepe sa se manifeste din ce in ce mai evident, iar acest aspect se va rasfrange in cele din urma si asupra mobilierului din camera sa, astfel incat acesta poate incepe sa iti sugereze ca patutul ar trebui sa fie schimbat cu unul adecvat pentru varsta si dimensiunile sale in crestere.


Pentru o asociere cat mai buna cu patul, salteaua poate fi achizitionata la pachet cu acesta, avand astfel toate atributele necesare, astfel incat sa ofere tot ce are nevoie cel mic.

 

 


Desigur, este necesar ca dimensiunile paturilor pentru copii sa fie alese astfel incat acestea sa ii foloseasca pentru un timp cat mai indelungat, ideal pana la varsta adolescentei.


Paturile pentru copii vor fi fabricate pentru a corespunde unor parametri fizici care se regasesc cel mai adesea in gama de varsta cuprinsa in intervalul de la doi la paisprezece ani.


In ceea ce priveste decorul necesar pentru ca patul sa fie pe placul copilului, este necesar ca acesta sa posede multe dintre caracteristicile pe care cel mic le considera importante, cum ar fi atat culorile, cat si personajele preferate.

 


Cele mai importante personaje pe care copilul le va prefera, vor fi cele care vor insufleti desenele animate pe care le urmareste cu interes frecvent, astfel incat se va identifica si ii va placea sa se simta acompaniat de ele.


Combinatia dintre culorile si personajele favorite va avea mereu efectul dorit, iar un copil care se afla in preajma acestora va avea cele mai multe sanse sa se dezvolte armonios.


Materialele din care sunt fabricate paturile pentru copii, trebuie sa fie deosebit de rezistente, astfel incat sa poata face fata temperamentului in formare al acestora.

 

 


Palul melaminat se foloseste cu preponderenta in constructia mobilierului pentru copii, deoarece este un material atat rezistent, cat si usor de prelucrat.


Pe suprafetele lucioase este aplicat un strat de autocolant colorat care va ilustra atat personajele, cat si decorul, astfel incat nu va fi nevoie de procedee sofisticate pentru prelucrarea pal-ului.

 


In ceea ce priveste intretinerea paturilor pentru copii, se recomanda stergerea suprafetelor acestora cu dezinfectant pentru a preveni inmultirea bacteriilor si a virusilor periculosi pentru sanatatea copiilor.


Este necesar sa fii atent la nevoile si gusturile copilului tau astfel incat sa poti alege pentru acesta cea mai buna versiune de pat.

 

Etichete: pat copii

Lasa un comentariu

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

orizontulcopiilor 05.07.2020 0
 Te gandesti sa redecorezi camera copilului si vrei sa ii creezi o camera vesela, lipsita de monotonie? Cu siguranta intentionezi sa iei in calcul care sunt culorile preferate ale celui mic, dar inain...
Citeste mai mult
De ce este important sa alegem covorul potrivit pentru camera copilului

De ce este important sa alegem covorul potrivit pentru camera copilului

orizontulcopiilor 16.04.2020 0
In ceea ce priveste covorul ideal care trebuie amplasat in camera copilului, in ziua de azi vom putea alege dintr-o gama foarte variata de produse. Covoarele pentru copii sunt de cele mai multe ori sp...
Citeste mai mult
Cum sa alegi patul potrivit pentru copii

Cum sa alegi patul potrivit pentru copii

orizontulcopiilor 16.04.2020 0
In momentul in care copilul tau a crescut si a trecut de faza in care a invatat sa mearga si sa escaladeze diverse obiecte inalte, patutul pentru bebe pe care inca il utilizeaza, nu va mai fi de ajuns...
Citeste mai mult