Este finalul anului potrivit pentru achizitia mobilierului pentru copii?
Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cand este momentul potrivit pentru mobilarea camerei copiilor?

Postat de orizontulcopiilor 31.10.2022 0 Comentarii

 

 

In ultima vreme, am asistat cu totii neputinciosi la schimbarea brutala a preturilor pentru aproape toate serviciile si produsele pe care le achizitionam frecvent.

Cauzele sunt deja cunoscute, nu depind de noi si deja fac parte din realitatea cotidiana, pe care din pacate trebuie sa o acceptam ca fiind o noua paradigma.

 

Viteza cu care s-au desfasurat evenimentele externe din anul 2022 ne-a surprins si in acelasi timp ne-a afectat bugetele, dar si planurile de viitor.

Multi dintre cei care doreau sa faca investitii in propria casa, s-au vazut nevoiti sa isi regandeasca strategiile, fortati fiind de preturile si/sau de ratele in continua crestere.

Traim in incertitudine si asta ne poate afecta comportamentul in viata de zi cu zi, dar putem face o scurta proiectie in anticiparea ultimelor doua luni care au mai ramas din acest an dificil.

 

 

Ca sa incepem cu concluziile, in ultimele doua luni ramase pana la finalul anului, cel mai probabil, preturile mobilierului pentru copii va ramane constant sau in cel mai rau caz, va fluctua intr-un interval rezonabil.

De ce sustinem asta? In primul rand pentru ca majoritatea produselor din gama mobilierului pentru copii sunt executate la comanda, iar aprovizionarea cu materie prima a furnizorilor de materiale lemnoase (PAL), a fost asigurata pentru aceasta perioada.

In acelasi timp, exista riscul ca o parte din costurile cu incalzirea atelierelor si fabricilor, sa se regaseasca in preturile lunii decembrie, dar momentan nu este un motiv de alarma.

 

Partea mai putin buna este ca la inceputul anului 2023, este posibil ca preturile sa se mareasca ca urmare al unui nou val al scumpirilor din sectorul energetic, cauzate de conflictele armate din regiune.

Fabricile sunt obligate sa isi mentina linia rentabilitatii si sa creasca preturile produselor finite, pe masura ce componentele care intra in compozitia acestora, isi modifica preturile.

 

Perioada cea mai buna in care poti face o achizitie pentru camera celui mic, poate fi in ultimele doua luni ale anului 2022.

Mai tarziu, in anul 2023, este posibil ca lucrurile sa se desfasoare intr-o alta maniera, fata de cea cu care eram deja obisnuiti, in sensul ca pretul materialului lemnos sa creasca, pe masura ce ne vom afunda in perioada friguroasa.

In contextul premiselor mentionate mai sus, credem ca este momentul sa profiti de preturile inca rezonabile, dar si de promotiile desfasurate de magazinele online in aceasta perioada.

Etichete: despre preturi

Lasa un comentariu

Cand este momentul potrivit pentru mobilarea camerei copiilor?

Cand este momentul potrivit pentru mobilarea camerei copiilor?

orizontulcopiilor 31.10.2022 0
  In ultima vreme, am asistat cu totii neputinciosi la schimbarea brutala a preturilor pentru aproape toate serviciile si produsele pe care le achizitionam frecvent.Cauzele sunt deja cunoscute, nu dep...
Citeste mai mult
Mobila pentru copii, moft sau necesitate?

Mobila pentru copii, moft sau necesitate?

orizontulcopiilor 02.03.2022 0
 Exista unele dileme pe care le pot avea parintii, in ceea ce priveste mobilarea camerei copiilor, care au depasit varsta de doi ani, varsta dupa care se va renunta la patutul de bebe, precum si la lu...
Citeste mai mult
Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

orizontulcopiilor 05.07.2020 0
 Te gandesti sa redecorezi camera copilului si vrei sa ii creezi o camera vesela, lipsita de monotonie? Cu siguranta intentionezi sa iei in calcul care sunt culorile preferate ale celui mic, dar inain...
Citeste mai mult