Mobila pentru copii, moft sau necesitate?
Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Mobila pentru copii, moft sau necesitate?

Postat de orizontulcopiilor 02.03.2022 0 Comentarii Articole Informative,

 

Exista unele dileme pe care le pot avea parintii, in ceea ce priveste mobilarea camerei copiilor, care au depasit varsta de doi ani, varsta dupa care se va renunta la patutul de bebe, precum si la lucrurile care au deservit perioada respectiva a dezvoltarii celui mic.

Cele mai importante intrebari pe care si le pun parintii, sunt cele legate de necesitatea achizitionarii unui mobilier complet pentru copii, sau a unor piese de mobilier separate, care sa deserveasca o perioada cat mai indelungata.

 

Judecand strict din punct de vedere economic, pare ca ar fi mai potrivit un rationament bazat pe utilitate, si implicit pe achizitionarea unui mobilier cu o durata cat mai lunga de utilizare.

Motivele aparente sunt legate de durata de utilizare a mobilierului achizitionat, si se pleaca de la presupunerea ca acesta va rezista atata vreme cat copilul va locui in camera respectiva, adica aproximativ 20 de ani.

Este necesar totusi sa demontam acest rationament, prin simplul fapt ca mobilierul are in general o durata de viata medie de 10 ani, in conditii de utilizare intensa, specifica comportamentului energic al copiilor.

 

In timpul varstei fragede, mobilierul masiv va fi nepotrivit pentru cel mic, atat ca dimensiuni, cat si ca decor.

In alta ordine de idei, perioada in care copilul se va bucura cu adevarat de beneficiile unui pat sau ale unui sifonier masiv, inainte ca acestea sa se uzeze semnificativ, va fi foarte mica, de ordinul a cativa ani.

 

 

Care ar putea fi solutia potrivita?

In conditiile in care cei mici au nevoie de un mobilier adaptat nevoilor si dimensinilor lor specifice, este mai potrivita achizitionarea unor astfel de produse dedicate copiilor.

Paturile pentru copii cele mai cautate, sunt cele care corespund varstei 2-12 ani, perioada de varsta in care vor fi utilizate in cel mai placut si intens mod posibil.

 

Decorul utilizat in cazul mobilierului pentru copii poate fi suficient de variat, astfel incat sa il inspire si sa il inveseleasca pe cel mic, reprezentand figuri ale personajelor din desenele animate, sau peisaje in miniatura inspirate din lumi fantastice.

 

Dupa varsta de 12 ani, se poate trece fie la achizitionarea unui mobilier pentru adolescenti, cu pat pentru o singura persoana, o comoda mai inalta, precum si un sifonier mai incapator, care sa fie adaptat noilor nevoi.

Biroul care pana de curand era potrivit pentru o persoana cu dimensiuni reduse, va trebui inlocuit cu unul mai mare, potrivit pentru ore de studiu mai indelungat.

De la varsta de 12 ani, copii vor fi din ce in ce mai responsabili in ceea ce priveste intretinerea mobilierului, iar durata de viata a acestuia nu va mai fi o problema reala, pentru perioada urmatoare.

 

In concluzie, mobilierul pentru copii este cel recomandat pentru grupa de varsta de la 2-12 ani, iar cel pentru adolescenti, strict dupa acea varsta.

Etichete: Mobila Copii

Lasa un comentariu

Cand este momentul potrivit pentru mobilarea camerei copiilor?

Cand este momentul potrivit pentru mobilarea camerei copiilor?

orizontulcopiilor 31.10.2022 0
  In ultima vreme, am asistat cu totii neputinciosi la schimbarea brutala a preturilor pentru aproape toate serviciile si produsele pe care le achizitionam frecvent.Cauzele sunt deja cunoscute, nu dep...
Citeste mai mult
Mobila pentru copii, moft sau necesitate?

Mobila pentru copii, moft sau necesitate?

orizontulcopiilor 02.03.2022 0
 Exista unele dileme pe care le pot avea parintii, in ceea ce priveste mobilarea camerei copiilor, care au depasit varsta de doi ani, varsta dupa care se va renunta la patutul de bebe, precum si la lu...
Citeste mai mult
Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

Culorea dormitorului poate afecta comportamentul copiilor?

orizontulcopiilor 05.07.2020 0
 Te gandesti sa redecorezi camera copilului si vrei sa ii creezi o camera vesela, lipsita de monotonie? Cu siguranta intentionezi sa iei in calcul care sunt culorile preferate ale celui mic, dar inain...
Citeste mai mult